Hygieniapaketteja ja toivon sanoja

Kun koulut ja oppilaitokset suljettiin koronaviruksen takia, Jane* tiesi, että oli aika toimia. Jane palvelee Lähi-idässä osana tiimiä, joka tavoittaa perheitä, joissa on vammaisia lapsia.

”Kokosimme pian joitain tavaroita kasaan ja jaoimme hygieniapaketit noin 50 perheelle, joiden kanssa olemme säännöllisesti tekemisissä. Kyseessä ovat yhteiskunnassa haavoittuvassa asemassa olevat perheet, joten koimme tärkeäksi tehdä voitavamme, jotta he olisivat paremmin turvassa virukselta.”

Paketteihin laitettiin käsidesiä, saippuaa, nenäliinoja sekä kertakäyttöisiä kahvikuppeja – monesti perheet jakavat kupin juodessaan kahvia. Hygieniapaketit saatiin toimitettua perheille juuri ennen kuin liikkuminen kaupunkien välillä kiellettiin.

”Tällä hetkellä ei oikein voi tehdä muuta kuin pitää puhelimitse yhteyttä ihmisiin eri kylissä ja jakaa heille toivon sanoja”, Jane kertoo. Puheluissa puhutaan paljon rauhasta olosuhteiden myrskyn keskellä. ”Jumala pitää meistä huolta ja mitä tapahtuukaan, olemme hänen käsissään.” Jane kertoo, että ihmiset rohkaistuvat aina puheluista. ”Mutta en tiedä, rohkaisevatko niinkään sanani vai pikemminkin se, että ylipäänsä soitan.”

Aina ei ole helppoa löytää sanoja, kun ihmiset kertovat vaikeuksista. Jane kuitenkin kertoo ihmisille rukoilevansa heidän puolestaan. ”Joskus rukoilen heti puhelimessa.”

Tiimi noudattaa hallinnon asettamia rajoituksia, mutta kun tilanne muuttuu, tiimi haluaa jälleen auttaa konkreettisemmin. ”On vielä aikaista sanoa, miten kriisi vaikuttaa yhteisöön pidemmällä aikavälillä. Myöhemmin meille selviää paremmin, mitkä ovat suurimpia tarpeita ja miten voimme palvella yhteisön haavoittuvaisimpia jäseniä.”

Palvelutyö vammaisten lasten ja heidän perheidensä hyväksi on avannut oven yhteisöön. ”Palvelutyömme kautta voimme osoittaa Jeesuksen rakkautta hyvin käytännönläheisesti. Se avaa ovia ja murtaa muureja. Jumala ei ole avannut ovea vain yhteisöön, vaan myös ihmisten koteihin ja sydämiin.”

*Nimi muutettu

Teksti: Nicole James
Kuva: Selina Greenow