Laosilaisten tukena tulvien jälkeen

Voimakkaat tulvat ovat koetelleet Laosia. OM haluaa olla auttamassa.

Kausittaiset tulvat ovat Laosissa normaali ilmiö. Tänä vuonna tulvat ovat kuitenkin koetelleet maata poikkeuksellisen tuhoisin seurauksin. Heinäkuun lopussa Attapeun maakunnassa oli pato-onnettomuus, jossa oli lukuisia kuolonuhreja.

Tulvat ovat koetelleet ainakin kolmeatoista maakuntaa. Tulvat vaikuttavat suoraan arviolta noin 35 000 ihmiseen. Kuolonuhreja on kymmeniä ja ihmisiä on edelleen kateissa. Tuhansia on evakuoituna leireillä.

Ruokaturvan kanssa on haasteita ja tulvat aiheuttavat erilaisia terveysriskejä. Tulvilla on myös pitkäaikaisia seurauksia esimerkiksi monen ihmisen elinkeinolle ja lasten koulunkäynnille.

OM on mukana auttamistoimissa. OM:n tiimi Laosissa seuraa tilannetta ja sen kehittymistä. Hätäapua tarvitaan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että OM tulee keskittymään auttamistyössä pitkälti pidemmän aikavälin toimiin.

Avustustyötä tehdään yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Jälleenrakennuksessa tarvitaan apua.

Teksti: OM
Kuva: Alex Coleman / OM

Laos

  • Sisämaavaltio Kaakkois-Aasiassa
  • Itsenäistyi Ranskasta 2. MS jälkeen
  • Väkiluku n. 7 miljoonaa
  • Kommunistinen yksipuoluejärjestelmä
  • Valtauskontona therevada-buddhalaisuus

AVUSTUS- JA KEHITYSYHTEISTYÖ

Jumalan rakkaus kutsuu auttamaan hädän ja katastrofien keskellä. Emme halua luovuttaa puutetta ja tuskaa kohdatessamme, vaan haluamme palvella hädän keskellä ja köyhien, syrjäytyneiden sekä unohdettujen parissa. Miljoona sanaa rakkaudesta ei auta, jos rakkaus ei tule todeksi teoissa.