Raamattukirjekurssi tavoittaa Turkissa

Turkkilainen Mark* jätti islamin 18-vuotiaana ja piti itseään ateistina. OM:n työntekijä Alan* matkusti parin ystävänsä kanssa Markin kotikaupunkiin. Kyseessä on yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki, mutta miehet eivät tienneet siellä asuvan yhtäkään kristittyä.

He ottivat yhteyttä Markiin, sillä tämä oli saanut Raamatun raamattukirjekurssin kautta. Keskusteltaessa Mark suhtautui kristinuskoon epäilevästi. Hänen kysymyksissään oli pilkallinen sävy. Alan ystävineen rukoili, että Jumala näyttäisi olemassaolonsa Markille.

Alanin palattua kotikaupunkiinsa Mark yllättäen soitti hänelle. Mark kertoi haluavansa tulla kristityksi ja kysyi, mitä hänen pitäisi tehdä. Mark oli nähnyt unen, jossa hänen luokseen tuli henkilö, jonka hän tunnisti Jeesukseksi. Seuraavana päivänä Mark soitti Alanille uudestaan. Jeesus oli ilmestynyt jälleen ja kutsunut nimeltä, mutta Mark ei ollut pystynyt tavoittamaan Jeesusta.

Mark oli innokas alkamaan opiskella Raamattua yhdessä Alanin kanssa. Tämä onnistuikin puhelimen ja Skypen välityksellä. Jumala muutti Markin elämän. Aiemmin Mark oli puhunut ystävilleen ateismin puolesta. Nyt hän sai alkaa lukea Raamattua yhdessä heidän kanssaan ja kertoa ystävilleenkin Jeesuksesta.

*Nimi muutettu

Teksti ja kuva: OM

Turkki

  • Valtio kahden mantereen risteyskohdassa: Alueesta n. 5 % Euroopan puolella, n. 95 % Aasian
  • Väkiluku n. 80 miljoonaa
  • Väestöstä yli 95 % muslimeita, kristittyjä alle 0,5 %

OM:N TYÖ TURKISSA

Turkissa tehdään seurakunnanistutustyötä sekä koulutetaan ja rohkaistaan paikallisia kristittyjä. Raamattukirjekurssi tavoittaa kristinuskosta kiinnostuneita. Viime vuosina Turkissa on tehty työtä myös naapurimaista Turkkiin saapuneiden pakolaisten parissa.